Tillbaka

Digrad skapar integrationslösning för Gasolfyllarna

Vi har gjort en integration baserad på API mot en extern part som tillhandahåller sensorlösningar och avancerad ruttplanering och gör att Gasolfyllarna kan leverera gasol med reducerat klimatavtryck.

Vår affärssystemskund Gasolfyllarna har ett antal anläggningar runt om i Sverige och erbjuder produkter inom gasol samt utför installation, service, gasolfyllning och gasolleverans. Gasolfyllarna använder hela Digrad Business som ekonomisystem och backendlösning samt att det kassasystem som används på respektive anläggning också är utvecklat av Digrad.

Nyligen har de som inlett ett samarbete med ett internationellt företag. Med hjälp av deras samarbetspartners lösning kan Gasolfyllarna säkerställa att deras kunder får leverans av gasol vid exakt rätt tillfälle och till rätt mängd.

Då bägge systemen behöver utbyta information med varandra rörande exempelvis kunder, produkter och leveranser så tog vi fram en API-lösning som möjliggör att systemen kommunicerar med varandra utan någon som helst manuell handpåläggning.

De order som återrapporteras som levererade i partnersystemet läses tillbaka som fakturaklara försäljningsorder i Digrad Business och hanteras därefter precis som vilken order som helst oberoende om den kommit in i Digrad Business exempelvis via kassasystemet, från Gasolfyllarnas e-handelssajt på Gasolfyllarna.nu eller från en manuellt registrerad order i affärssystemet.

För mer information om de möjligheter vi har att dela och utbyta data med externa system via API, kontakta oss via e-post info@digrad.se alternativt via formulär på hemsidan eller på telefon 013-470 29 40.