Tillbaka

EDI-flöde mellan ICA och Den Svenska Matfabriken

Vi har nyligen genomfört ett EDI-projekt tillsammans med ICA Sverige AB och vår kund Den Svenska Matfabriken AB.

 

Den Svenska Matfabriken AB är beläget i Mantorp strax söder om Linköping. I deras moderna matfabrik produceras både kött- och växtbaserade produkter företrädelsevis under Private Label. Digrad Business används i alla delar av verksamheten från försäljning och ekonomi till produktion- och lagerstyrning. Tillsammans har vi nyligen driftssatt ICA grossistflöde enligt ESAP20. En elektronisk försäljningsorder från ICA tas emot och läses per automatik in i affärssystemet utan någon som helst manuell handpåläggning. I samband med att order skapas skickas även en orderbekräftelse tillbaka till ICA.

När ordern är plockad och sammanställd aviseras den kommande leveransen till ICA och pallarna märks upp på ett sådant sätt som gör det möjligt för ICA att enkelt läsa av informationen och få upp data kring leveransen i sitt mottagningssystem. När det sedan blivit dags för Den Svenska Matfabriken att fakturera så sker även denna del per automatik utan att någon handpåläggning är nödvändig.

För mer information kring EDI, ESAP20 och hur man med hjälp av elektroniska flöden kan skapa effektiva handelsflöden som kräver mindre administration, kontakta oss via e-post info@digrad.se alternativt via formulär på hemsidan eller på växelnumret 013-470 29 40.